Областният управител на Русе доц. Стефко Бурджиев съобщи, че в областта има скъсани 52 електропровода и в подкрепа на аварийните екипи вече се е включило мобилното формирование на Военното поделение в Русе. Директор на Дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров заяви за БНТ, че част от населените места вече имат електрозахранване, като за останали работата продължава.

Усложнена е обстановката в Община Две могили. Всички населени места са без ток, няма връзка и с мобилния оператор, съобщи кметът Божидар Борисов. На много места е спряно и водоподаването.

Тежка е обстановката в Община Ветово. Всички пътища са затворени за движение заради снегонавяванията. Няма ток и хората в сградата на общината работят на агрегат, съобщи кметът Георги Георгиев. Той призова никой да не тръгва на път в момента.

Тежка е обстановката и в Община Бяла. От енергоразпределителното дружество са успели да пуснат тока единствено в кв. Гара Бяла и село Пейчиновци, съобщи кметът Димитър Славов. Пътят Русе-Бяла затворен за движение.

В цяла Североизточна България зимата създаде големи затруднения.

Има затворени пътища и населени места без ток в Ловешка област. В цялата област е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Още от вчера са затворени за движение проходът Троян - Кърнаре и Шипково - Рибарица. Пътят Ловеч - Плевен е трудно проходим и имаше наложени ограничения на обществения транспорт. В сутрешните часове автобусите за селата не са пътували. Прекъснато е електрозахранването в 25 населени места в седем общини в Ловешка област.

Най-много са населените места без ток в Ловешко и Луковитско, аварии има и в някои райони на общинските центрове. От автогарата съобщиха, че тази сутрин, заради усложнената пътна обстановка, част от автобусите не са тръгнали.

Временно се затварят за движение на всички МПС пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Търговище. Разрешено е движението само на снегопочистваща техника и на автомобили със специален режим на движение, съобщиха от ОД на МВР. От Щаба по бедствия и аварии на Община Търговище предупреждават гражданите да не поемат на път, тъй като ситуацията извън града е изключително опасна и динамична със силни снегонавявания. Ток няма в 40 села.

Затворени за движение за всички видове автомобили са пътищата към Русе, Шумен и Добрич. Ток има само в Силистра, Дулово и Тутракан. В останалите населени места електрозахранването е прекъснато в първите часове на деня. Заради повреди в електромрежата вода няма в селата Нова Черна и Цар Самуил. С нарушено водоподаване са в още 4 села. Снежната покривка в Дуловската община е достигнала 36 сантиметра.