Хиляди пластмасови кутийки с играчки, предназначени за слагане в шоколадови яйца, се появиха на бреговете на германския остров Лангеог. Необичайната изненада за жителите и туристите на острова е била поднесена от циклона Аксел.

Според германската полиция играчките са се намирали в контейнер, паднал от товарен кораб по време на бурята. Към момента морските власти на Германия изясняват произхода на играчките.

“Това често се случва при лошо време“, посочва Тобиас Линке от плавателната служба във Вилхелмсхафен. По думите му метални контейнери, които са паднали зад борда и не са извадени навреме, често се отварят в морето и съдържанието им отплава до бреговете на острова.

Според местни журналисти по бреговете е имало изкарани над 100 000 играчки за яйца. И докато за малките деца инцидентът е радостна изненада, то за околната среда това може да е заплаха, тъй като не се знае как подобни предмети могат да се отразят на флората и фауната.

Жителите на острова не за първи път откриват интересни находки по бреговете си. Рибари са уловили в мрежите си 16 контейнера с дървен материал. Властите предупреждават, че при откриване на предмети край бреговете, гражданите трябва незабавно да съобщят за това на властите, тъй като някои от вещите подлежат на данъчно облагане.