Веселин Топалов ще бойкотира всички турнири на ФИДЕ и Европейския шахматен съюз, обяви неговият мениджър Силвио Данаилов в сайта си danailov-for-president.com. Данаилов обяснява, че решението е породено от „грозните и позорни атаки“ на Международната централа срещу ръководената от него българска централа. 
Нашата федерация бе отстранена от ЕШС в средата на септември заради подозрения в корупционни практики и източване на средства в офшорни сметки. Тогава Данаилов съзря атака срещу себе си и българския шахмат. 
„От 2014 г. престъпната банда на Макро /Георгиус Макрапулос, вицешеф на ФИДЕ - б.р./ и приятели атакуват БФШ по много грозен и позорен начин“, се казва в изявлението на Данаилов. ФИДЕ била „близо до фалит в резултат на действията на същите безполезни и некомпетентни хора“.
Да се чуди човек защо Данаилов говори от името на клиента си, сякаш бившият световен шампион е безсловесна личност. Не стига че мениджърът направи име и добри пари точно покрай русенеца, но и му задава бойкоти в личния си сайт. Не е ли време Топалов да се еманципира и най-сетне да скъса конците на кукловода си? Не е нужно и да бойкотира турнирите на ФИДЕ, тъй като вече е на 21-о място в света и международната федерация ще пише покани до други изгряващи звезди. 
А до „престъпната банда на Макро“ се нареди и българска шахматна опозиция, което подсказва най-малкото, че нещо в разположението на фигурите по дъската не е в ред.