Албанският централен нападател Ндуе Муйеци подписа днес договор с „Дунав“ до юни 2018 година. Муйеци бе посрещнат по обед на летището в Букурещ, а няколко часа по-късно влезе за разговори с президента на клуба д-р Симеон Симеонов. Доскорошният футболист на „Пирин“ /Благоевград/ е второто зимно попълнение след защитника от „Берое“ Христофор Хубчев. Той пристига в Русе като свободен агент. 
Муйеци е роден на 24 февруари 1993 година в град Шкодра. Първите си мачове в мъжки отбор записва през 2012 година като играч на албанския „Блазния“. Преди да пристигне в България през лятото на миналата година е играл за латвийския „Вентспил“. Висок е 182 сантиметра при тегло от 78 килограма.
Муйеци бе титуляр за „Пирин“ на 30 ноември 2016 година, когато благоевграадчани победиха „Дунав“ с 4:1 в най-слабия мач на русенския отбор през целия сезон. Албанецът бе на терена точно 70 минути, след което бе заменен от защитника Траян Траянов.
Впечатленията за представянето му бяха противоречиви. Първото бе за силов нападател, който не се бои да влиза между шамарите на бранителите. Показа борбеност, подвижност и здрава физика, като по стил на игра напомняше за Мирослав Будинов. С привличането му се цели да бъде алтернатива на Будинов, който изкара без смяна почти всички есенни мачове. Единствената му почивка бяха две седмици, през които лекува контузената си ръка. 
Та Муйеци се представи нелошо. Поработи добре, излезе на два пъти в чисти позиции, но вратарят Мартин Луков и защитата го спряха. 
Липсата на голове - това е характерното във визитката му с „Пирин“. За 11 мача и 495 минути игра не успя да реализира нито едно попадение.
Раздялата му с благоевградчани беше малка изненада. Но крушката изглежда си има опашка. Муйеци не бе в групата за мача на пиринци на 12 декември срещу „Берое“. След двубоя старши треньорът на „орлетата“ Стефан Генов обясни отсъствието му така: „Муйеци просто искаше да изкара студентския празник и го оставихме да си го доизкара“.