15 000 литра чист спирт задържа мобилна митническа група от Русе в района на търновското село Раданово. Огромното количество е засечено в два български товарни камиона на тир-паркинг недалеч от Бяла. 
В хода на проверката митничарите установяват, че автомобилите със софийска и пловдивска регистрации превозват съответно пет и десет пластмасови контейнера от по един тон с 90-градусов нелегален спирт. Глобата за това количество е двойният размер на дължимия акциз или близо 330 000 лева. 
Камионите с контейнерите са докарани под конвой до Дунав мост. Двамата шофьори са глобени и освободени. Спиртът ще бъде конфискуван в полза на държавата.  
По оперативни данни спиртът идва от депо в Софийска област, а шофьорите е трябвало да пътуват по обиколни маршрути и да претоварват контейнерите няколко пъти на различни превозни средства, за да се заметат следите им. След поредица претоварвания част от спирта трябвало да бъде превозена в по-малки съдове в Румъния. Останалото количество е било предвидено за суровина за нелегално производство на алкохол в Северна България, установило разследването по случая. Някъде обаче веригата се е пропукала. 
По думите на разследващи с подобно количество спирт може да се произведат над 30 000 литра фалшиви ракия, водка, коняк или уиски.