Една от най-красивите и неизменно вълнуващи опери на Джузепе Верди - „Травиата“, ще бъде първото оперно събитие в Русе за 2017 година. Днес от 19 ч в салона на операта публиката ще съпреживява прекрасната музика, на чийто фон се разгръща любовната драма на Виолета и Жермон, нейното себеотрицание и закъснялото разкаяние на младия мъж. В спектакъла под диригентството на Дарио Салви участват солиситте Теодора Чукурска, Родриго Трозино, Александър Крунев, Петя Цонева, Стоян Стоянджов, Пламен Бейков, Момчил Миланов, Александър Баранов. 
Както „Утро“ писа, на 8 януари е новогодишният концерт на Русенската опера. А на 13 януари за втори път ще бъде представен оперно-танцовият спектакъл „Севилският бръснар“, който бе едно от арт събитията в русенския оперен афиш за 2016-а. В новата версия на постановъчния екип, начело с режисьора Боян Иванов, акцентът е поставен изключително върху съвременната хореография, която променя из основи впечатлението, което оставя върху публиката творбата. На 13 януари публиката ще види като солисти Теодора Чукурска, Пламен Бейков, Добромир Момеков, Александър Баранов. Диригент ще бъде Лоренцо Кастриота. 
Премиерата на модерната версия на класическото произведение се състоя в Русе в средата на август, а малко по-късно спектакълът бе показан на Моцартовите празници в Правец. Двата летни спектакъла дирижира маестро Карло Донадио от операта в Рим.