Новият български филм „Воевода“ на младата, но вече именита режисьорка Зорница София прави официална предпремиера в София на 11 януари. Премиерата е пак в столицата на 13 януари, след това филмът започва своето шествие по широките екрани в салоните в страната.
Русенските киномани също очакват този филм, още повече, че една от възловите роли в него е поверена на актрисата от драматичния театър в Русе Мариана Крумова. Във вълнуващата история на Румена войвода /чиято роля се изпълнява от самата Зорница София/ по разказа на Николай Хайтов, Мариана Крумова влиза в ролята на бабата на Румена - Трендафилка. Тъкмо бабата се наема с грижата да гледа детенцето на воеводата, която тръгва да води дружина срещу османлиите. Героинята на Мариана освен че е баба на воеводката Румена е и майка на друг легендарен исторически персонаж - Георги Байрактаря... 
Снимките на лентата започнаха в началото на 2015 година. В екипа на продукцията влизат още Валери Йорданов, Горан Гънчев, Владимир Зомбори, Леарт Докле, Петър Генков, Димитър Селенски, Ники Амрита Николай.