С условна присъда се размина 25-годишен шуменец, който катастрофирал край Писанец, а впоследствие се оказало, че шофира, без да има книжка, и то пиян до козирката.
Случаят е от 8 август малко след 1 часа през нощта, когато ветовските полицаи били сигнализирани за произшествие на разклона за Писанец. Оказало се, че катастрофата се е разминала само с огънати ламарини, а участници в нея са русенско „Рено Меган“, шофирано от 56-годишен мъж, и силистренски „Фолскваген Голф“, каран от 25-годишния шуменец. Оказало се, че младият мъж въобще нямал право да сяда зад волана, тъй като никога не е имал шофьорска книжка. Нещо повече - той не само си позволявал да кара по усет, но и след запой. Дрегерът на място отчел 2.44 промила алкохол, а след като видял стабилната концентрация, шуменецът отказал да даде кръвна проба. А всичко това накуп станало причина да помете реното.
Малко повече от месец след инцидента младият автолюбител предпочете доброволно да бъде наказан и се договори с прокуратурата каква присъда да изтърпи. Така той бе осъден на половин година условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 300 лева. Съдът прецени, че споразумението е справедливо и окончателно одобри договореното наказание.