Десет месеца условно с три години изпитателен срок получи Делян Е., който опитал да подкупи пътни полицаи, за да не му съставят акт за шофиране в нетрезво състояние. Русенският окръжен съд постанови и глоба от 1000 лева. 
33-годишният русенец бил спрян за проверка призори на 23 декември в Русе. Той управлявал личната си кола по ул.“Иван Вазов“. Преди това обаче се почерпил с приятели в заведение. Около 4.00 часа си тръгнал с колата си, но малко след това бил спрян за проверка от полицейски автопатрул.
Той видял полицаите, но дори не направил опит да спре и продължил по улицата. Когато патрулката го настигнала и го спряла, униформените надушили алкохолните пари, които се носели от шофьора, а той видимо имал забавени реакции. Докато оформяли документите за извършваната проверка, полицаите няколко пъти му обяснили, че няма как да не му издадат акт. Тогава Делян Е. извадил от джоба си банкнота от 100 лева и я хвърлил през прозореца в полицейския автомобил. За това си поведение и шофирането на пияна глава той стигна до съд.
Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.