1000 лева глоба и половин година с отнета шофьорска книжка е наказанието на 25-годишен шофьор, който блъснал на пешеходна пътека пресичащ минувач.
Инцидентът е още от 11 март 2014 година, когато около 10 часа сутринта движението в района на Гимназията по механотехника било доста натоварено. Два автобуса били спрели на спирката, пресичали пешеходци на зебрата на ул.“Доростол“ с бул.“Съединение“, а колите едва се нижели една след друга. Прекосяване на пътното платно по очертаната пътека предприел и 80-годишен пешеходец. Той обаче останал невидим за младия водач на „Мини Купър“, макар шофьорът да имал неограничена видимост какво се случва пред него. В последния момент преди да удари възрастния минувач младежът набил спирачки и опитал да го заобиколи, но реакцията му била твърде закъсняла.
От сблъсъка тялото на мъжа хвръкнало във въздуха, а младият шофьор продължил напред, но след няколко метра спрял. Виновният водач впрочем бил застигнат от очевидка, която го накарала да отиде да види последствията от катастрофата. В това време блъснатият бил в безсъзнание, свлечен на земята с локва кръв под главата, но след няколко минути дошъл на себе си.
За инцидента, който временно застрашил живота на пресичащия на зебра пешеходец, младият шофьор стигна до съд. Той бе освободен от наказателна отговорност и глобен с минималната по закон санкция. Решението не е обжалвано и е влязло в сила.