Трима братовчеди на възраст от 17 до 25 години са арестувани за извършените погроми на над 30 таксита в Русе. Роднинините атакували жълтите коли през нощите на 1 и 2 януари, но дори не успели да се порадват на плячката. Вчера бригадата бе изловена по домовете си и бе вкарана в ареста за 24 часа, а откраднатите от такситата таблети, навигации, музикални уредби и портативни телевизори са намерени преди да бъдат продадени. Откраднатите дребни стотинки и левчета обаче вече били изхарчени. 
Макар че сигнали са подали само трима собственици на таксита, се оказало, че задигнатите през счупените автостъкла вещи са много повече. В нощта срещу 3 януари ударите по такситата продължават, а криминалистите от Първо РПУ стесняват кръга и след събрани достатъчно данни за дейността на тримата млади роми са задържани.
По време на разпитите на братовчедите се установява кои са ударените таксита и полицията издирва собствениците им, които са предпочели да си сложат нови стъкла и да не си създават главоболия. Предстои и техните вещи да бъдат върнати.
Това е втората престъпна ромска група, която атакува автомобили за последните 15 дни със сходен почерк. Предните удари бяха извършени от петима души на възраст от 17 до 26 години над 17 коли за три дни в различни квартали в Русе, като от тях бяха задигани предимно гуми с джантите и акумулатори. В нощта срещу 21 декември полицаи от Второ РПУ забелязват двама съмнителни мъже около паркирани в „Чародейка“ коли, които при опита за задържането им изчезват с бясна скорост с мерцедеса си, но по-късно са заловени на ул.“Левента“ и така се стига до съучастниците им, които са прибрани от домовете им.