Реконструкцията на Градския стадион в Русе няма да стигне до добър край, алармира вчера русенец, представил се като специалист по строително-монтажни работи. Той не пожела името му да бъде цитирано, но държеше да обясни какви точно са неговите притеснения от действията на фирма „Тарктур“. 
„Имам преки наблюдения от начина, по който бе подменена тревната настилка на „Лудогорец Арена“. Там се работеше с лазерен грейдер, който може да засече до милиметър всяко отклонение по отношение на неравностите. Тази висока технология дава възможност да се прецизират леките и задължителни наклони откъм двата фланга по ширината на игрището. Резултатът е видим - топката по „Лудогорец Арена“ се търкаля като по канал за боулинг. Какво имаме на Градския стадион в Русе? Имаме някакво дълбане, поставяне на дренаж и застилане с пясък преди полагане на тревата. Знаете ли как бе сложен и заравнен пясъкът? С грапи и гребла. На ръка! На око! Мислите ли, че теренът ще е равен преди поставяне на тревата? Изключено! Всъщност, „добрата“ работа ще лъсне, когато теренът се маркира. Тогава белите очертания по тъчовете ще напомнят за хълмистата Дунавска равнина“, твърди спецът с добавката, че много би искал да бъде опроверган.  
Той има сериозни забележки и за избраните за поставяне на пилоните за електрическото осветление места.
„За първи път виждам стадион с изнесени в трибуните шахти. Първо, така ще бъде отрязана видимоста за част от зрителите, а и капацитетът на трибуните ще бъде намален“, добави специалистът.
„Утро“ отиде вчера на стадиона, за да провери доколко реалистични изглеждат обещанията на управителя на „Тарктур“ Христо Станков, че обектът щял да бъде предаден в първите дни на февруари.
В 10 часа наоколо нямаше жив човек. Техниката бе събрана под тунела. По едно време се мярнаха двама души, понесли тръби в зоната на източния сектор. Трябваше да се досетим, че тръбите са за кабелите за връзка между трафопоста и зоната за полагане на пилоните.
Шахти все още няма. Има някакви плитки изкопи и дотам. Личеше си, че е дълбано повече, но че после ямите са запълнени с пръст?! 
По-интересно беше да видим как изглежда теренът, на който ще бъде поставена нова трева. Неравностите се виждаха и с просто око. Наблюдателен русенец и фен на „Дунав“, дошъл също да нагледа как върви ремонтът, каза пред „Утро“: Когато заваля последният сняг, се концентрира на точки върху пясъка. Някъде белееше, някъде жълтееше. Моето обяснение е, че полосата не е равна и че снегът покри само по-високите нива“, анализира нашият съгражданин.
Фирма „Тарктур“ с управител Иглика Иванова Крумова спечели държавна обществена поръчка за реконструкция на Градския стадион на стойност 1 милион лева. Ремонтът трябва да бъде извършен за 60 дни. Конкуренти на „Тарктур“ на търга пред спортното министерство бяха още две фирми, но техните претенции бяха отхвърлени заради непълна документация. 
„Утро“ потърси вчера представители на фирмата, но така и не успя да се свърже с никого на посочените телефони във фирмения сайт. По тази причина очакваме позицията на „Тарктур“ по най-горещата спортна тема в Русе.