Шефът на ЦРУ Джон Бренан заяви пред американска телевизия, че службата готви нов доклад за предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ.

Докладът трябваше да бъде представен във вторник, но това беше отложено, което предизвика скептичната реакция на избрания президент Днолад Тръмп.

В интервю за Пи Би Ес озаглавено "тези, които се съмняват в намесата на Русия, трябва да дочакат доклада", Бренън разказа, че докладът е посветен именно на Русия и нейната дейност в киберпространството по време на последните президентски избори в САЩ. Докладът представлявал "всеобхватно и подробно разглеждане на това, което се е случило по време на президентската надпревара, и какво влияние е оказала Русия". "В него ще бъде разгледано какво е правила русия, как го е правила и откъде знаем за това", подчерта Бренан.

В нощта срещу сряда избраният президент Доналд Тръмп написа в Туитър: ""Докладът" на разузнаването за така наречените "хакерски атаки на Русия" беше отложен за петък. Може би е необходимо повече време, за да се направи така. Много е странно!".