Международният сайт www.transfermarkt.com, предназначен да ориентира клубовете на трансферния пазар, излезе със странна оценъчна листа с хумористични оттенъци за футболистите на „Дунав“. 
Според последната актуализация от 16 декември най-скъпите играчи на русенския отбор с начална цена от 250 000 евро са таджикът Искандар Джалилов и Самир Аясс.
Внимание - втори с 200 000 е освободеният преди края на есенния сезон вратар Евгени Александров! Александров обаче не записа нито един мач от първенството на Първа лига. 
Трети по значение според „експертите“ със 150 000 евро е другият таджик Нурридин Давронов, който ще се запомни като откровен резервен вариант в схемата на старши треньора Веселин Великов. 
Нататък с базова ставка от 100 000 евро са Тейнур Марем, Спас Георгиев /само със седем мача като резерва и също освободен преди Нова година/, Антон Огнянов, Бранимир Костадинов, Юлиан Ненов.
Листата явно е направена наизуст и не е прецизирана от анализаторите на сайта според представянето на отбора през есенния сезон, защото основни футболисти като Мирослав Будинов, Мартин Луков, Диян Димов, Михаил Милчев и Васил Шопов са котирани най-ниско - по 50 000 евро. А те бяха най-силните играчи и на практика  оформяха скелета на отбора. Без тях „Дунав“ нямаше да е хитът на шампионата. 
В компанията на най-евтините футболисти още са Николай Колев, Светослав Читаков, Марио Петков, Станислав Антонов, Ивайло Раденцов, Петър Патев, Янислав Иванов /освободен в края на декември/.