Над 260 души потърсиха медицинска помощ в празничните дни около Нова година, съобщиха двете русенски болници. 
214 пациенти са минали през Спешно приемно отделение на Университетската болница. От тях на лечение са настанени 84 души, получили инсулт или инфаркт, страдащи от диабет и от стомашни кръвоизливи. 11 души са минали през Ортопедията заради счупени ръце и крака. 
И тази година има типичен за Нова година нещастен случай, но за радост без сериозни последствия.
Млад мъж получил на прага на 2017 година леки рани по главата от празнична ракета със запален фитил, която не успял да хвърли навреме и тя го обгорила. 
Животът на шестима душина възраст от 46 до 79 години е спасен в специализираната кардиологична болница „Медика Кор“ след получени инфаркти по празниците.
Болните са от Русенско, Търговищко и Силистренско. В центровете на тези области, както и в Разград, са разположени специално оборудвани линейки на „Медика“, които максимално скъсяват времето между инфаркта и животоспасяващата първична ангиопластика на получилите сърдечен удар в четирите региона.
Над 60 русенци, след които и деца, са потърсили по спешност лекарите в „Медика“. 10 от тях са настанени на лечение за различни заболявания, а на останалите е оказана нужната помощ.