„Стартъп Фактори“ организира курс начално ниво за разработка на интернет страници - предназначен за ученици от 5-и до 8-и клас. Обучението ще се провежда в споделеното работно пространство на сдружението на ул. „Цар Калоян“ 10, а часовете ще бъдат в неделя. Продължителността на курса е четири месеца, а финалът ще бъде в края на месец април 2017 г.
Срокът за записване е средата на месец януари 2017 г. или до изчерпване на местата.
Обучителната методология е предназначена за абсолютно начинаещи ученици без предварителна подготовка и знания. Материалите обхващат писане на HTML код и постепенна разработка на уебсайт, който ще бъде представен на финала на курса. Разработката на собствен проект е предпоставка за участие в олимпиади и състезания по информационни технологии на национално ниво.
След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, „Стартъп Фактори“ превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици. Целта е да се направят информационните технологии достъпни и атрактивни на деца и юноши, като им се предоставят първоначалните насоки и ресурси. Сдружението обещава и по-нататъшна подкрепа за децата в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии - дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат.