Непълнолетната Б.С. ще остане в приют на Червения кръст в Русе за шест месеца със съгласието на двамата си разведени родители. Мярката за закрила е взета от социалните работници в Русе и е одобрена от съда. 
Всичко започнало в средата на октомври миналата година след устен сигнал на бащата и бабата на девойката до дирекция „Социално подпомагане“. Двамата признали, че не могат да се справят с отглеждането и възпитанието на момичето и дори се съмнявали, че детето взема наркотици. При развода родителските права били предоставени на бащата, тъй като майката живее и работи в чужбина. Така с грижата за детето се заели бащата и неговата майка. Пред социалните Б.С. споделила, че е изнервена, защото баща й и баба й често й крещят. Не искала да живее при леля си и баба си по майчина линия, тъй като и те не я разбирали. Именно затова социалните преценили, че ще е най-добре момичето да бъде настанено в приюта. 
Седмица по-късно майката посетила дъщеря си и заявила, че има намерение да се върне от чужбина и да поиска промяна на родителските права, както и да заживее с дъщеря си и приятеля си в родината.
Б.С. е била настанена в приюта, след като към момента нямало близки или роднини, които да имат възможност да отглеждат момичето, нямало и свободни приемни семейства. Според социалните работници, девойката променила поведението си и започнала редовно да посещава училище.