Посрещнахме новата 2017 година на млада Луна в трети лунен ден, когато започва да се показва лунният сърп, което е благоприятно. Първият аспект за годината, под който попадаме, е Марс в съвпад с Нептун. Това значи, че е настъпило време да поработим за осъществяване на нашите силни желания. Само гледайте да не станете празни мечтатели. Борете се с всичко, което ви прави зависими. Правете всичко, което ви освобождава за добро или за лошо. През първия ден на новата година Луната прави още щастливи аспекти с Уран, Юпитер и Сатурн. Слънцето се намира в кралския градус на авторитета.
 Астрологично и Нумерологично (2+0+1+7=10=1) годината е под влиянието на Слънцето
Единицата е хубаво число на съдбата, носи мъжка енергия. В такава година има разцвет на науката и изкуството. Творческите личности разкриват своите таланти. Оформят се нови обществени и културни течения, направления в изкуството, музиката, литературата, науката, политиката. На хоризонта изгряват позабравени таланти. Във външния свят се изявяват лидери, силни хора, чиято духовна, творческа и човешка сила превъзхожда силата на останалите. Светейки със своя светлина, те осветяват пътя на другите хора. 
Силните периоди на годината са при силно Слънце – краят на март и април, краят на юли и август, както и краят на ноември и декември. Годината ще е добра за хората на изкуството – писатели, музиканти, актьори, лидери във всякаква област и най-вече в тези месеци. Под закрила ще бъдат още и хората, които са родени на 1, 10, 19, 28 число, на който и да е месец. 
Слабите периоди на годината са слабите периоди на Слънцето. Това са краят на януари и февруари, краят на септември, октомври. През тези месеци ще се наблюдава спад в интереса към работата, проблеми със здравето, податливост на стрес и напрежение. Може да има грешки, ненужни безпокойства, финансови загуби. Добре е тогава да не се кроят планове, да не се започва нова работа, да не се инвестира. 
2017 година се намира под влияние на енергията, радостта, творческото вдъхновение и на любовта
Тя ще бъде светла и ярка запомняща се година. Бракове, сключени в годината на Слънцето, ще бъдат щастливи, стига да са подходящо избрани. В годината на Слънцето трябва да се живее, следвайки слънчевият ритъм – да се става и ляга със Слънцето. То е отговорно за сърцето и кръвоносната система, така че здравето ще зависи пряко от работата на сърцето. В тази година благословия ще получат тези, които действат вдъхновено и активно, не търпят в своя живот тъмнина, мързел и офлянкване. Трябва да проверите всяко кътче на сърцето си и да го преведете в идеална чистота и ред. Не трябва да останат никакви тъмни петна в съзнанието.
2017 година ще се окаже преломна. Несигурността от предната година ще продължи още дълго, въпреки че надеждата за по-добро съществува. В първите четири месеца се очаква промяна в цената на енергоресурсите, скок на валутата, обявяване на несъстоятелност. В края на февруари и началото на март е критичен момент за световната финансова система, както и у нас. От август нататък общата изнервеност на обществото ще започне да спада. За съжаление стабилността ще е на по-ниско ниво, отколкото ни се иска. Може да има още една вълна на увеличение на цените. Предстоят нови политически скандали и обрати. Обществото и социалният живот ще преминат през трансформация. Ще има много нови реформи, не всички от които ще бъдат сполучливи. 
Поглед към света -
световната политика ще продължи да е в състояние на неустойчиво равновесие
Войната в Сирия продължава, но най-накрая изглежда, че Русия, Америка и Европа ще успеят да се постигнат някакви споразумения да действат заедно. Не се изключва неочакван инцидент от „приятелски огън“ на съюзници поради небрежност. През първите месеци на годината ще продължи конфронтацията между НАТО и Русия. Много неща зависят от това как ще се развият личните отношения между Владимир Путин и Доналд Тръмп – и двамата много амбициозни лидери. 
До края на март ще се запази напрежението в няколко точки на планетата. Възможни са военни инциденти в Северна Корея. Нестабилната ситуация в Турция остава същата. Най-вероятно страната ще влезе в открита битка с кюрдите. Още повече ще се затегнат мерките за сигурност при тях. Ефектите са непредсказуеми, но неприятни за страната. Застрашено е лидерството на Ердоган. Проблемът с бежанците ще нарасне до големи размери. Ще има произшествия и сбивания, размирици с мигрантите. Не толкова хулиганства за дребни неща, колкото се търсят провокации и при най-малкият повод ще прерастват в по-големи скандали.
Основното предизвикателство за света ще бъдат религиозни конфликти
Особено опасни са първите четири месеца, когато Уран, Плутон и Юпитер се подредят в аспект на тау-квадрат. Натрупаните противоречия могат да взривят ситуацията навсякъде, но предимно в Европа. Под ударите попадат южните страни като Испания, Италия и Балканите, но сериозни ексцесии могат да се появят в Германия, Великобритания и Франция като отделни организирани атентати, нови бедствия. Положението може да стане доста опасно, когато към споменатият тау-квадрат се присъедини и Марс, който ще отприщи войнствените и ниски импулси на човешката природа. 
Да кажем и няколко положителни думи. Тригонът между Сатурн в Стрелец и Уран в Овен, както и секстилът между Плутон в Козирог и Нептун в Риби ще дадат на човечеството пробив в областите, които управляват тези планети. Може да се открие революционен начин за лечение на смъртоносните болести, пред които е безсилна медицината. Уран отговаря за науката - очакват се гениални открития в тази област. Сферата на Уран обхваща още електрониката, авиацията и космическите изследвания, високите технологии въобще. Това означава, че в тези области ни очакват удивителни открития.  
Времето през пролетта ще бъде много студено.
Дългата зима няма да иска да си ходи
Студовете ще продължат до 20-25 март.  Април ще бъде студен и сух, със силни ветрове до 20 число. През май времето ще е топло и сухо. Годините на Слънцето са характерни с горещо лято. Може да се очакват катастрофи, катаклизми и други природни бедствия. Дългият период на горещините ще са причина за нови масови пожари и смог в градовете и околностите около тях. Жегата може да доведе до икономически и екологични щети. Есента се очаква да е топла и с обилни валежи. В средата на ноември леко застудяване и сняг. Зимата студена и снежна. 
За разлика от Марсианската 2016 година не се очакват резки промени във времето и неочаквани изненади.
Нашето Слънце попада в новогодишната нощ периодически на особено място в зодиака или т.нар. „кралски градус“ на авторитета. Редуват се три кралски години и една обикновена. Самото название навява на мисли, че такова събитие не трябва да се счита за обикновено. И това действително е така. Доколкото сме поставили пред себе си цели в такава кралска новогодишна нощ, ние ще получим уникални възможности те да се сбъднат. Нашите шансове за реализация на мечтите рязко се увеличават.
За да постигнете нещо, трябва първо да го поискате
Вярвате ли в чудесата и във вълшебните мигове? Всяка нова година носи нови възможности за нас. Новогодишният старт се отличава със своята отличителна програма, чиято основа е особеното разположение на планетите, което заемат те в този момент. Небесната картина оформя индивидуалната програма на всеки конкретен човек и от тук води до различни събития в живота на хората. Ако си поставим цел и през течение на годината я следваме като пътеводна светлина, тя ще стане наша реалност, но ако вместо мечта е само празна фантазия на човек, който не е готов да я реализира, то никакво чудо няма да стане. Бъдещето има много определения. Слабите го наричат недостижимо. Страхливите му казват непознато. А за силните то е възможно. Бъдете силни! Вярвайте в успеха и непременно ще успеете! Пожелавам на всеки от вас да срещне своята бяла лястовица и да намери своята четирилистна детелина през новата 2017 година!