Изтеглени са струпалите се коли в района на Карнобат – Айтос, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От вътрешното ведомство информират, че на мястото е и вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, заедно с министър–председателя в оставка Бойко Борисов, за да се запознаят с критичната зимна обстановка в Бургаска област.

Започнало е поетапното освобождаване на колите от Петолъчката. Извършва се и усилено почистване на АМ “Тракия“, за да може да бъде отворена. Предприети са засилени мерки за водачите на товарните автомобили, които не спазват законовите разпоредби.

Към 11.30 ч., железопътната инфраструктура е проходима въпреки лошите метеорологични условия в страната, информираха НКЖИ. Движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия.

Обстановката остава усложнена и динамична. Аварийните екипи и техника на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ разчистват в районите на силен снеговалеж и снегонавявания.

Дежурните екипи са в готовност да реагират своевременно. Към този момент единствено жп участъкът между Добрич-север и Кардам е временно затворен за почистване.