Празничен концерт, организиран от община Русе, ще събере по традиция русенци на централния площад на 31 декември вечерта. В 23 ч започва артистичната програма, в която главни действащи лица ще бъдат примата на българската рок музика Милена Славова и нейните музиканти.
В концерта, с който приключва и общинският Коледно-новогодишен фестивал в Русе, ще се включи и друга звезда - младата, но вече доказана русенка Габриела Йорданова, която преди година представи България на детската Евровизия. 
Много танци и новогодишно настроение ще добавят към последните часове на изтичащата 2016 година оркестър и солисти от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, които по традиция ще се изявят на площада малко преди полунощ. 
Ще бъде спазена и друга традиция - кметът Пламен Стоилов минути преди да удари полунощ ще произнесе своето приветствие към русенци и ще отправи към тях своите добри пожелания. На голям екран на сградата на общината събралите се на градския площад ще могат да проследят и новогодишното поздравление на президента на републиката Росен Плевнелиев. В първите мигове на новата 2017 година ярка празнична заря ще съпътства наздравиците с ритуалното шампанско на събралите се на площада.