Събитието е много лично, но аз исках да бъде пред хора, за да види Ева, че тя означва много за мен, както и че спокойно мога да заявя пред целия свят, че тя е човекът за мен. Това казва Александър Карчински, благодарение на когото тазгодишният коледен концерт на Биг Бенд Русе ще се помни дълго време и от музикантите, и от публиката. След финала на богатата музикална програма Александър направи едно от най-зрелищните предложения за брак, като поднесе годежен пръстен на любимата си Ева на сцената на Доходното здание пред многобройната публика.
Въпреки това и двамата са категорични, че не искат да създават шум около себе си и да стават център на внимание. Не обичам много публика, не съм екстроверт, а  Ева е притеснителна и не обича да говори пред много хора, казва младежът.
Сънувах преди два месеца, че съм на коледен концерт и предлагам брак и така се роди идеята да направя изненада. Чрез един от музикантите се свързах с диригента Димчо Рубчев, за да обмислим как тя да излезе на сцената, без да се страхува. Трябваше да го поднесем по такъв начин, че да не се притеснява, разказва момчето.
Двамата с Ева са родом от Русе, като Сашо е живял, учил и работил известно време в чужбина
но впоследствие осъзнава, че мястото му е в родния Русе и тук се чувства комфортно. 21-годишната чаровница пък в момента е студентка със специалност „Акушерство“ във Варна, но плановете й са след дипломирането също да се завърне и да работи в русенската болница. 
Харесвам Русе и искам да направя нещо за него. Малко или много това, което направих пред тази публика, мисля, че е нещо, което е приятно за гледане. Това е нещо хубаво, което се случва в града - да дам някакъв тонус или пример за показване на любов, взаимоотношения, обещание пред много хора, казва Сашо. 
До последно Ева не е знаела за подготвяната изненада и затова на сцената тя изгуби ума и дума. След като диригентът Димчо Рубчев покани двамата влюбени, младата дама решила, че това е някаква коледна томбола. 
Помислих се, че Биг Бенд Русе са решили да изненадат публиката, тъй като имаше и много деца, но пък в същото време си казах, че аз нямам късмет да печеля. Ни най-малко обаче не очаквах тази изненада. Имали сме шеги в тази посока, но наистина много се изненадах и развълнувах.
Стъписах се и едва успях да кажа „Да“
Беше много неочаквано, но по този начин той явно искаше искрено да изразя радостта си. След като вече ми предложи, го погледнах и попитах „Това истина ли е?“, спомня си с вълнение Ева. 
Сашо е на мнение, че напоследък връзките са прекалено мимолетни и хората не полагат усилия. Затова и решава да насочи усилията си към едно нестандартно предложение за брак, с което истински да впечатли своята любима.
За да бъде една връзка успешна и щом обичаш и харесваш някого, трябва да му се отдадеш и да работиш за това той да се чувства щастлив и доволен. Трябва да си добър, да положиш усилия, да направиш компромиси и след това удоволствието от тази връзка е много по-голямо, разсъждава младежът и допълва, че в Ева намира точно това - тя е добър и грижовен човек.
И Сашо, и Ева обичат да посещават арт събития, като и
двамата са почитатели на Биг Бенд Русе и затова влюбеният мъж избира коледния концерт на оркестъра
 Ходил съм на предходните коледни концерти на Биг Бенд Русе и много ми допадат като културно събитие. Смятам, че бендът е нещо изключително хубаво, което имаме в града. Харесвам самият театър, оркестъра, уважам музикантите, дори двама от тях са ми вече добри приятели. Баща ми е кръстник на едното момче, което свири на тромпет, а с другия се сближихме покрай едни снимки на сина му за участие в международен конкурс, обяснява Сашо.  
Не само Ева обаче не знае до последния момент за подготвената изненада.
В Голямата зала на Доходното са и роднините на младежа, които също не подозират нищо
С известни затруднения успях да убедя майка ми, баща ми, леля ми, вуйчо ми, сестра ми и мъжа й да дойдат на концерта. За мен беше важно да ги изненадам и се получи, а сестра ми Йолана, с която сме много близки, беше най-развълнуваният човек, споделя Сашо. 
Той обаче преценява, че организацията би се усложнила още повече и би станало подозрително, ако беше поканил и родителите на Ева. Затова те научават малко по-късно радостната вест. 
Диригентът, един музикант и двама фотографи всъщност са единствените хора, които знаеха за изненадата, казва Сашо.
Той самият също е професионален фотограф от 2010 година
като много често снима сватби и има впечатления от организацията на такива тържества. Завършил е бакалавърска степен „Компютърни и информационни технологии“ в Щатите, като покрай това се запознава с фотошоп и фотография. В момента проявява силен интерес към видеото и късометражното кино, а плановете му на този етап са да се развива в Русе. 
Ева пък се е съсредоточила върху уроците и подборности около бъдещата сватба ще се изясняват по-късно. 
Когато са заедно, Ева и Сашо обичат да пътуват, да ходят по планините, да практикуват скално катерене и да се забавляват.