Изграждането на скоростния път Русе-Велико Търново, което отпадна поради безхаберието на министър Лиляна Павлова, за мен остава една от основните ми каузи. Това обяви вчера народният представител и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов. Той направи кратък отчет пред журналисти за свършеното от него през тази година. Другите приоритети за него остават замърсяването на русенския въздух и повишаването на пенсиите. Русенският депутат е внесъл като автор и съавтор 38 проектозакона, 34 проекта за изменения и допълнения в закони, 19 парламентарни въпроса и питания. Той припомни своите битки за статуса на Русенския университет, за диспропорциите между „Севера и Юга“ - Северна и Южна България.
Веселинов е автор на законопроектите за забраната на бурките, за криминализацията на радикалния ислям и за индексацията на пенсиите, уточни секретарят на ВМРО и също народен представител Юлиан Ангелов. Според него 2-та милиарда, които се хвърлят за досегашното и предстоящото саниране на жилищни сгради, са достатъчни да се построят 50 000 нови жилища за млади семейства от България, Молдова или Украйна. 
Ангелов подчерта, че очакванията на патриотите са свързани с още по-добро представяне на предстоящите извънредни парламентарни избори. Сега патриотите общо имаме 33 депутати, надявам се в следващото НС те да станат около 50, каза Юлиан Ангелов, като посочи, че „това е един от начините етническата партия ДПС да бъде отслабена и лишена от шанс да участва във властта“.