Търговията около празниците се активира и цените на някои стоки, най-вече на плодовете и зеленчуците, се повишават. Тази тенденция е по-силно изразена при търговията на дребно. Като цяло обаче пазарът остава спокоен, без драстични отклонения нагоре, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси  и тържищата (ДКСБТ). 
Седмичните колебания при цените на по-голяма част от основните хранителни стоки са в диапазона 1-2%. Леко повишение с 2.5% има при брашното. През втората половина на седмицата се наблюдава слаба тенденция на поскъпване при яйцата от 5.3% (1 ст./бр.). 
Цените на млечните произведения остават сравнително стабилни, с незначителни седмични колебания от 1-2%. Леко повишение на цената на седмична база от 3-4% има при прясното мляко, а цената на маслото бележи слаб спад от 1.5-2.5%.
Цените на месните произведения се движат около нивата от предходната седмица.
 От наблюдаваните плодове леко поскъпване на седмична база има при грейпфрутите (3.5%). Цената на ябълките бележи по-значителен ръст, като поскъпването при тях спрямо предходната седмица е 11-15%. Цените на останалите цитрусови плодове бележат спад в диапазона 2-5%, а цените на лимоните и кивито остават на нивата от предходната седмица. 
Покачване на цената на седмична база има при доматите, което е по-силно изразено при доматите от внос (5-10%). Вносните краставици също поскъпват с около 5-7%. Цените на зелената салата и морковите се покачват с около 10%, а зелето и репите поевтинят в диапазона 5-15%.