Близки, приятели и колеги се събраха на гробищата в Русе, за да почетат паметта на загиналите български рейнджъри в база „Индия“ в Кербала. Сред жертвите преди 13 години бе и офицерски кандидат Антон Петров.
Рейджърът загина само две седмици, след като навърши 26 години.
Както всяка година, на гроба му дойдоха и бойните му другари от 68-а бригада „Специални сили“ в Пловдив. С едноминутно мълчание и падане на колене присъстващите отдадоха своята почит към загиналите си колеги, а лелята на Антон - Нели Станчева, прочете стихотворение в памет на рейнджъра,    написано от неговата роднина Татяна Живкова.
В словото си бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-а бригада „Специални сили“, заяви, че името на офицерски кандидат Антон Петров остава записано със златни букви в историята на 68-а бригада и в историята на българската армия.
„Неговият дух, неговият пример е непрекъснато с нас“, каза още Матеев. 
Майката на Антон - Иванка Петрова, сподели, че се радват на факта, че колегите и бойните другари на Антон не са го забравили. 
„Нищо не може да се промени, само дето болката ни пораства от година на година, липсата се усеща все повече и повече. Това е, ние продължаваме напред“, каза още тя.
Военните поднесоха венци и цветя и не пропуснаха, по традиция, да запалят цигара на гроба на Антон.