Изпращаме една тежка година, надяваме се следващата да е по-добра. Това каза вчера зам.-председателят на политическа партия АБВ Румен Петков, който гостува на русенската структура между двата празника в края на 2016-а. Още през април предупредихме, че това правителство е изчерпано, каза той и уточни, че управлението на кабинета „Борисов“ е претърпяло провал най-вече в сферата на вътрешната сигурност и обществения ред, на отбранителната мощ и превъоръжаването, външната политика и здравеопазването. Сред катастрофалните провали Петков посочи оградата по границата, която не е известно колко струва, но затова пък „крещи „Добре дошли“; ремонтът на бойните самолети в Полша и пръстовите отпечатъци в болниците. 
Да не прозвучи нескромно, но ние от АБВ спасихме „Дунарит“, ние извадихме от списъка за приватизация военните заводи в Сопот и „Кинтекс“, подчерта Румен Петков, като обобщи, че единственият сектор, който се развива у нас, е именно военно-промишленият комплекс. 
На предстоящия на 15 януари конгрес АБВ ще отвори път за младите си членове, които ще сменят Георги Първанов и неговите заместници. Ние не напускаме политическия живот, но даваме възможност на пълните с енергия млади хора да се развиват, каза Румен Петков.
За предстоящите парламентарни избори АБВ ще води разговори с различни политически сили, в частност с Движение 21. „С кого да водим диалог в БСП?! Говори се с редовни хора! На г-жа Нинова лъжата й е начин на мислене!“ - отсече Петков.
Той благодари на русенската структура на АБВ и на нейния областен лидер Венцислав Великов за отстояваните твърдо принципи по време на отминалите през ноември избори.