„Дошли сме да ви попеем за здраве и берекет! Хайде, момчета!“ - така кметицата на Николово Марийка Генова отвори вратата и покани да влязат в просторната дневна на дома за стари хора Резидения „Липник“ коледарите от николовската група. Преди това Генова поздрави възрастните мъже и жени, които прекарват зимните дни в уютния комплекс за хора от третата възраст. В навечерието на този светъл християнски празник решихме да дойдем и да ви поздравим, за да украсим и вашата Коледа, каза кметицата. И добави: „Самодейците от читалище „Пробуда“ ще се радват и друг път да ви идват на гости - не само да си попеем, но и просто на раздумка, да се опознаем и да станем приятели!“. 
Коледарската група влезе в помещението с весели песни, като изпълни и ритуалните наричания, с които възрастните мъже и двамата младежи в групата обикалят домовете на николовчани с благопожелания. След това в концерта се включиха най-малките - дечица от основно училище „Св.св.Кирил и Методий“, които рецитираха и пяха песнички под съпровода на акордеона на своята учителка. Няколко от възрастните жени от дома, разположен в бившата резиденция за някогашната социалистическа власт, се просълзиха. И всички домакини дружно пляскаха в такт с ритмичните изпълнения. 
Още по-оживено стана, когато в залата зазвучаха песните на певците и певиците от женския народен хор и мъжката певческа група към читалище „Пробуда“. Звучните ритми на акордеона и тъпана и закачливите народни текстове видимо оживиха жените и мъжете в Резиденция „Липник“. 
Благодарим ви от сърце за прекрасните емоции, които ни доставихте, винаги ще бъдете добре дошли при нас, каза управителят на дома Даниела Константинова. Приемете и моята голяма благодарност от името на собствениците, признателни сме за сътрудничеството с кмета на Николово Марийка Генова и се надявам тези прекрасни връзки да продължат, добави Теодор Димитров.