Над 2 милиона лева достигна набраната сума за четиринадесетото издание на кампанията „Българската Коледа“ след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Благотворителната инициатива на държавния глава в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания продължава, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Новоизбраният президент Румен Радев пък потвърди, че ще продължи подетата от Георги Първанов кампания.
Към момента над 700 000 лева са събраните средства чрез кратки съобщения на номер 1117 и чрез гласови обаждания от началото на „българската Коледа“, дадено в края на ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили повече от 1 400 000 лв. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.
17 деца от Русенска област бяха подпомогнати от благотворителната инициатива на президента „Българската Коледа“ в рамките на кампанията за 2015/2016 година. Тя бе посветена на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация и интензивно лечение. 
Най-много са децата, които получиха финансова подкрепа за генетични изследвания и рехабилитация. Благотворителната мисия в тази посока обхвана 12 деца на възраст между 2 и 12 години от Русе и ветовското село Глоджево, които успяха да стабилизират състоянието си. За да бъде овладяно заболяването и едно дете, засегнато от детска церебрална парализа, да има високи шансове да води пълноценен и активен живот, са необходими ранно диагностициране и активна рехабилитация. Липсата на интензивна рехабилитация, придружена с план за интегрирано лечение, съществено намалява вероятността детето да стане физически независимо и пълноценно.
„Българската Коледа“ помогна и на две деца на 6 и 13 години с неврологични заболявания, за които активната рехабилитация също е изключително важна. Редовната двигателна активност има за цел да тренира все още годната за функциониране мускулатура, да избягва ставните втвърдявания и схващания и да предоставя на детето усещане за равновесие и движение. 
Едно 4-годишно дете със синдром на ранен аутизъм от Русе също получи шанс за системни терапии с логопед, психолог, специален педагог, дефектолог, барокамера, хидро- и хипотерапии. 
 Благодарение на инициативата братче и сестриче на 6 годинки пък проведоха активна слухово-речева рехабилитация, която им помогна да преодолеят препятствията към пълноценна социална адаптация.