Ученици и учители от Математическата гимназия бяха отличени за високи постижения през 2016 г. На традиционния коледен благотворителен концерт на МГ зам.-кметът Наталия Кръстева, която е и председател на училищното настоятелство, обяви стипендия от 400 лв. от фонд „Елица Цветинова Русинова“ за Симона Тодорова от 11 а клас, единствената русенска ученичка в Космическия лагер в САЩ през юли. 500 лв. получи от училищното настоятелство Валентин Тамахкяров от 5 а клас, спечелил I място в националния турнир по информатика „Джон Атанасов“. Същата сума получи и Петър Няголов от 10 а клас - сребърен медалист от „Джон Атанасов“ и бронзов медалист от международно състезание в Румъния. 500 лв. от настоятелството получи и преподавателката по информатика и информационни технологии Сюзан Феимова. 
Общественият съвет на фонд „Математика на бъдещето“ награди с 500 лева Димитър Томов от 11 а клас, завоювал първо място заедно със Симона Тодорова в ученическия конкурс „Еврика“, той е и бронзов медалист от Европейската научна олимпиада в Естония. Председателят на фонда Иван Иванов обяви, че догодина ще бъде връчена и премия от по 2000 лева за ученик и за учител. 
За високи резултати по 500 лева получиха българистката Антония Киранова, математичката Даниела Цветанова и физичката Даниела Иванова. Концертът завърши с коледарски наричания за здраве, берекет и нови успехи, а събраната за благотворителност сума беше 3000 лв.