Празничен прием по повод имения ден на Русенския митрополит Наум - деня, в който църквата почита паметта на преподобния Наум Охридски, се състоя в митрополията. Владиката посрещна много духовници, архиерейски наместници, общественици. Да поздравят митрополита бяха дошли Никополският епископ на Католическата църква монсиньор Петко Христов и отец Валтер, народният представител от ВМРО Искрен Веселинов, зам.областният управител Станимир Станчев, началникът на Регионалното управление по образованието Димитър Райнов, общински съветници и други гости. Митрополитът благодари на всички за вниманието и подаръците за имения си ден и на свой ред ги благослови. Преди приема в катедралния храм „Св.Троица“ владиката отслужи благодарствен молебен. 
Ден по-късно, на Бъдни вечер, децата от неделното училище при храма „Св.Троица“ бяха подготвили драматизация по библейски сюжети, свързани с Рождество Христово, с които изненадаха богомолците в катедралния храм и духовниците, дошли на празничната служба. От архиерея децата получиха специална похвала и подаръци.
На 25 декември митрополит Наум води празничната литургия в „Св.Троица“, в края владиката поздрави християните с Рождественско послание и всички изпяха многолетствие за здраве и благополучие.