Кметът на Русе Пламен Стоилов бе провъзгласен за Цар  на коледарите. Това стана по време на традиционното коледуване в навечерието на големия християнски празник пред сградата на общината. В колоритната възстановка на обичая и ритуалите, свързани с Бъдни вечер, взеха участие коледарски групи от читалищата в квартал Средна кула и от русенските села Тетово, Сандрово и Николово. 
Шествието на облечените с ямурлуци и калпаци мъже с геги премина в два лъча от Халите и пл.“Хан Крум“ и излезе до площад „Свобода“, където бе посрещнато от кмета. Тази година като основен домакин на коледуването се изяви фолклорната група от Средна кула. Самодейците пресъздадоха старата традиция с част от характерните за Бъдни вечер действия - подготовка на бъдника, подреждане на традиционната трапеза, прекадяване на трапезата и благословия за здраве и благополучие.
Кметът Стоилов беше провъзгласен от дружината коледари за най-добър стопанин и Цар на коледарите, а малко коледарче го сурвака за здраве и благополучие. Той от своя страна отправи своите пожелания към тях и всички русенци по случай настъпващите празници.
В края на коледуването всички участници и гости имаха възможност да опитат от традиционната коледна баница.