Двама ученици от Ветово се сдобиха с присъди, след като предколедно влезли в местната църква „Св.Иван Рилски“ и започнали да тършуват. През декември 2015 година те отмъкнали даренията, които миряните оставяли - 20 лева на стотинки, както и една Библия, две църковни книги и кръст с образа на Исус Христос. Според служители в храма това не е първият път, когато двамата тийнейджъри си позволяват грубото посегателство и влизане в църковната собственост, но за предишните кражби доказателства за тяхната вина няма. Тогава оттам са отмъкнати медни котли.
15-годишният Хюсеин Б. и 19-годишният Милен М. направиха пълни самопризнания за постъпката си и решиха да се споразумеят с прокуратурата на какво наказание да бъдат осъдени. Те обаче се сдобиха с присъди и заради друга кражба, извършена отново през декември 2015 година заедно с техния 16-годишен приятел Марсел М. Тримата отарашили необитаема къща на човек, който знаели, че работи в чужбина и за това няма кой да ги притеснява. Оттам отмъкнали различни дрелки, шлайф-машини, бутафорни пушка и пистолет, инструменти и строителни пособия за около 300 лева. 
Комбината се сдоби с различни присъди - роденият в Русе, но живеещ във Ветово, Марсел получи половин година условно с 3-годишен изпитателен срок. Най-малкият в групата - 15-годишният разградчанин Хюсеин, се сдоби само с обществено порицание, а баткото - пълнолетният и вече осъждан Милен от Горна Оряховица, бе наказан най-тежко - на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок. Договорените между малките крадци и прокуратурата присъди бяха одобрени от съда като справедливи и вече са влезли в сила.