Мъж, облечен като джихадист и размахващ знамето на Ислямска държава (ИД), пресече границата между Дания и Германия, без да бъде спрян от никого.

Търсачът на силни усещания, наричащ себе си Влад Тапеш, заснел на видео стореното от него и го разпространил в социалните мрежи. Той обяснява стореното от него като „показване колко патетична е границата между двете страни“, съобщи в. „Дейли Мейл“.

Тази случка е само дни след терористичната атака срещу коледен базар в Берлин, след която германските власти бяха критикувани за това че са позволили на Анис Амри да се измъкне от страната без проблеми.

„Датчанин, облечен като член на ИД, със знаме и пистолет играчка показа колко патетична е границата между Дания и Германия“, написа извършителят към публикуваното си видео. И добавя: „Граничният контрол не съществуваше. Чувствате ли се удобно с нашите отворени граници?“

На непровереното през втори източник видео се вижда, че на границата няма никой в момента, в който мъжът, облечен с маскировъчни панталони, черна фланелка и скиорска шапка на главата, развяващ знамето на ИД, се движи спокойно, размахвайки пистолет.“