Бандата, която за седмица задигна гуми, акумулатори и други части от поне 15 автомобила в Русе, се състои от петима души, станало ясно от разпита на заловените в сряда призори двама крадци. Другите им трима съучастници, измежду които две 17-годишни момчета, са арестувани.
Петимата са действали организирано в различно съучастие, като са атакували по две коли едновременно на един паркинг в определен квартал. След ударите плячката бързо била пласирана на ниски цени.
След разбиване на бандата дворът на Първо РПУ се е превърнал в сервиз за гуми, а помещение в управлението се напълнило с крадени вещи и части. Много от потърпевшите вече са си познали отмъкнатите им колелета, акумулатори и музикални уредби, но доста са останали неразпознати, тъй като собствениците им не са подавали сигнали за кражбите.
Вчера Районна прокуратура е повдигнала обвинения на петимата крадци, като тримата от тях на възраст от 22 до 26 години са вкарани в ареста за три денонощия, а двамата непълнолетни са освободени. Работата на полицията продължава до изясняване на цялостната престъпна дейност на групата.