Русе има реална възможност да спечели за четвърти път титлата „Най-четящ град на България“ в кампанията „Забавното четене“ на специализирания сайт az-deteto.bg, която се провежда за шеста поредна година.
Градът победител ще бъде избран според съотношението на броя прочетени книги и регистрирани в електронния дневник на Az-deteto.bg книги през годината и броя на децата в съответното населено място. За първенството тази година освен Русе се борят Самоков, Своге, Видин и Ботевград, а разликите помежду им са толкова малки, че всеки има шанс за краен успех.
До момента децата в Русе са прочели близо 12 000 книги и броят им ще продължи да расте до 31 декември. Дали това ще е достатъчно за победа ще стане ясно на  22 януари, когато клуб „Перото“ в НДК ще бъде домакин на големия финал. Там освен титлата за най-четящ град ще бъдат връчени и призове в категориите „Най-четящо дете“, „Най-четящо училище“, „Най-четящ град“, „Най-активен читател“ (за детето, прочело най-много книги от самото начало на проекта) и „Най-млад читател“ (за дете от 1 клас, което е прочело най-много книги от всички първокласници в цялата страна).