Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов даде изключително интересно интервю за телевизия BIT. То явно е правено преди мача с ЦСКА, защото в него се говори какви са очакванията му преди последния кръг. 
„Българският футбол е хронично болен заради липсата на каквато и да е било профилактика. Ние работим в среда без елементарни правила“, постави диагноза д-р Симеонов. 
Според него проблемите ще почнат да се решават, когато се направи точен и ясен Закон за спорта, с който ще се съобразява и БФС.
Президентът на „Дунав“ посочи, че най-важната задача пред клуба е да развие базата си. Тя е най-слабото ни място, а без основа, не може да се гради, каза той. 
„Няма как да не съм доволен в края на сезона. Надминахме всички очаквания, включително и нашите. Предвидих преди началото на първенството в разговори с футболистите, че при добро стечение на обстоятелствата реалното ни място е между шесто и осмо. Оценката ми за представянето на отбора е 5,49“, каза д-р Симеонов.  
Той отхвърли медийните балони, които сравняват „Дунав“ с „Лестър“ и уточни, че поисканата оставка на Съдийската комисия не е негова идея, а апел на фенклубове.
„След мача срещу „Верея“ решихме да не подаваме жалба, но след двубоя с „Черно море“ нямаше как да мълчим. В сайта на клуба имаше стотици настоявания да сме на мястото си и да кажем „не“ на тенденциозното поведение на съдиите. Ние не сме срещу тях. И те са хора, и те грешат. Но нека да не е тенденциозно“, призова д-р Симеонов. 
Той се усмихна на въпроса каква е мечтата му за „Дунав“. Предпочитал да я запази за себе си. Когато обаче водещият го попита дали тя не се разпростира до европейските терени, отговори: „Разбира се, че мечтая за Лига Европа. Пътят обаче до нея е твърде дълъг. Нека оправим първо базата си“.