С огромно огорчение приключило участието на няколко момичета от формацията за модерен балет „Мираж“ в коледния концерт на Общинския детски център за култура и изкуство. След като пожънали бурните аплодисменти на публиката в Голямата зала на Доходното здание и талантливите момичета се върнали в съблекалните, три от тях с почуда установили, че липсват мобилните им телефони. Някой е пребъркал чантите и якетата и е задигнал ценни вещи на танцьорките. При това на една от тях е била взета цяла чантичка, оставена в раница, като вътре се намирали и диоптричните очила на детето. 
Това вече е наистина възмутително, тези очила не са лукс, а необходимост за дъщеря ми! - не скриваше гнева си майката Венелина Драгиева. 
Едно от момичетата пък дори сварило в помещението някакъв субект да прибира парфюм, изваден от раничката на детето. То успяло да си вземе флакончето, а неизвестният мъж побързал да избяга.  
Веднага след като били установени кражбите на три телефона на момичетата от „Мираж“, децата се оплакали на ръководителката Наталия Томова, тя сигнализирала директорката на Детския център Юлия Енчева. От разговорите с хигиенистките в Доходното станало ясно, че това е пореден случай на кражби от съблекалните. Седмица преди това при концерт на друг ансамбъл пак били изчезнали телефони.  
Много съм разочарована - такова нещо ни се случва за първи път: да ни окрадат, докато танцуваме на сцената, каза за „Утро“ художественият ръководител на „Мираж“ Наталия Томова. 
Русенчетата са танцували на десетки български и европейски сцени, радвали са публиката по фестивали и конкурси, но досега нито веднъж не са преживявали такова грозно посегателство на личните им вещи, коментира Томова. 
Ако някой ни беше предупредил, че подобни инциденти се случват, щяхме да се договорим с родителите някой да дежури и да пази съблекалните с вещите на децата, които се оказа, че никой не охранява и който иска може да влезе там, добави тя.
Запознат съм със случая, кметът Пламен Стоилов също е информиран, каза Мариан Савов, директор на общинското предприятие „Русе арт“, в чиито рамки влиза и Доходното здание. Той поясни, че по принцип предприятието не осигурява охрана. По случая работи Първо районно полицейско управление, ще коментираме, след като работата приключи, обясни Савов. 
Работи се по всички случаи със заявените кражби, когато сме готови с разследването, ще предоставим информация, увери началникът на Първо РПУ Пламен Първанов.