42-годишен, хващан неведнъж да шофира пиян, за втори път успя да се размине с условна присъда за опасното си поведение на пътя.
За последно З.К. е засечен от пътни полицаи в Русе на 18 август, когато въртял волана на волво. Униформените се усъмнили, че водачът е на градус и го тествали за алкохол. Пробата показала 2.07 промила. 
Отделно при проверката лъснал фактът, че шофьорската книжка на мъжа е отнета заради груби нарушения на пътните правила. И въпреки че няма право да шофира, той не просто го е правил, но не се е посвенил да продължава да натиска газта опасно и нахално, след като два пъти е бил наказван с глоби за противоправното си поведение. 
За всичко това 42-годишният мъж направи пълни самопризнания само няколко дена след хващането му в поредна издънка и предпочете да сключи сделка с прокуратурата на какво наказание да бъде осъден. Така той се споразумя на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок, 500 лева глоба и още 2 години без право да шофира. 
Справка в съдебните регистри показа, че мъжът е осъждан през 2012 година отново за натискане на газта добре почерпен. На 10 октомври преди 4 години той бил засечен на пътя Русе-Силистра да шофира „Рено Меган“ с 2.12 промила алкохол. Тогава отново е предпочел да се сдобие с присъда по бързия и благоприятен за него ред - като направи самопризнания, сключи споразумение с прокуратурата и получи облекчено наказание. Присъдата му тогава е била 1 година и 2 месеца пробация, през които е трябвало да се подписва в пробационната служба и да се среща с инспектор. Книжката му е била взета за 1 година и 8 месеца. Съдът е одобрил окончателно и това наказание, както одобри и договорената присъда за последното му провинение на пътя.