Наказание от 2 години, но не ефективно в затвор, а условно с 3-годишен изпитателен срок, заслужава 21-годишният Християн Д., който бе хванат с марихуана и пико за близо 1300 лева, а при опит да бъде проверен от полицаи блъсна служебната им кола. Освен това глобата му трябва да бъде намалена от 6000 на 5000 лева. Това реши на втора инстанция Апелативният съд във Велико Търново. Присъдата обаче може да се обжалва.
Провиненията на младия търновец са от 22 октомври 2015 година, когато се снабдил с близо 210 грама марихуана и малко пико от родния Велико Търново и тръгнал да ги пласира в Русе. Полицията обаче получила информация за плана му и решила да го изненада с акция. Така той бил засечен със семейния „Фолксваген Голф“ и цивилните полицаи с „Ауди 80“ без отличителни знаци тръгнали да го проверяват. Той обаче се стреснал и решил да избяга, за да не бъде разобличен, дал рязко назад, при което силно ударил служебното полицейско ауди и му причинил щети за 1100 лева. По-късно в ниша до скоростния лост и в задната седалка на неговата кола били открити наркотиците. 
Самият Християн чу 2 години затвор от Окръжния съд в Русе, но втората инстанция се смили над него и трансформира присъдата му в условна. Според апелативните съдии във Велико Търново той е твърде млад за затвор, няма данни да е участвал и преди в криминални прояви, а твърденията на русенските магистрати, че заемал високо място в схема за пласиране на наркотици били безпочвени и голословни.