Един шамар, който повече от година носи своето отражение в живота на клиент на нощно заведение, стана повод охранител да бъде осъден.
Тежкият инцидент е от 18 септември 2015 година. В малките часове на нощта една от компаниите в клуба била видимо развеселена и омаяна от изпития алкохол. От разкрепостеното им поведение се оплакали няколко души, между които и сервитьорка, подразнена, че я опипват. Един от охранителите в заведението видял, че особено пиян и буен е младеж, който блъскал по масата, и решил, че е по-добре да го изкара навън и да си спести някоя беля. Хванал го под мишница и го изнесъл, като в същата посока тръгнал и друг бодигард, който макар да не работел в същия клуб, бил приятел на останалите охранители и разпускал с тях. За да помогне на своя колега и да укроти агресивния клиент, той го хванал за другата ръка.
След като го изкарали навън, гардовете препречили входа на клуба с цел пияният буен мъж да не влиза вътре. Той обаче не спирал да пита защо са го извели от заведението и настоявал да се върне обратно вътре при компанията си. Докато правел опити да мине покрай охранителите и продължавал да им търси сметка защо не го пускат, единият от мъжете избухнал и го попитал риторично „На теб ли ще ти давам обяснения?!“, след което му шибнал един шамар.
От удара в лицето пияният паднал, ударил си главата в тротоара и изпаднал в безсъзнание. Гардовете се притекли на помощ и се обадили на спешния телефон 112. Оказало се, че младежът е с тежка контузия на мозъка и макар че след няколко дена бил изписан от неврохирургията, по-късно отново бил приет, тъй като се чувствал зле. Лекарските препоръки били да стои седмици наред в тъмна стая, без да използва телефон, компютър и телевизор, но въпреки това главоболието и световъртежът били ежедневие за него. И до днес момчето нямало обоняние.
За шамара с тежък край охранителят бе предаден на съд, където той заяви, че младежът е паднал, защото е бил пиян до безпаметност, а не заради удар. Тезата му обаче не мина на този етап и гардът, баща на две малки деца, бе осъден на 1 година и 2 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Отделно ще трябва да плати и 12 000 лева обезщетение на ударения клиент, който впрочем поиска 30 000 лева компенсация, но съдът я сметна за твърде висока. Присъдата може да се обжалва.