Папарашка снимка на Михаел Шумахер се предлага на цена от 1 милион евро на жълтите издания в Германия и Европа в последните седмици, но никой засега не е посмял да я купи. Това потвърди мениджърът на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Сабине Кем, която е подала жалба в прокуратурата в Офенбург и прокурорите започват да търсят въпросната снимка и нейния автор. 

На 29 декември се навършват три години от инцидента на Михаел Шумахер по време на ски ваканция във френския курорт Мерибел, след който той прекара половин година в кома и лекарите му направиха няколко тежки черепно-мозъчни операции, които са му спасили живота. След това Михаел беше преместен в дома си в Швейцария за „възстановяване”, но семейството му упорито не дава информация за това какво е състоянието на пилота. 

Преди време се появи информация, че Михаел е загубил една трета от теглото си и от 75 килограма е станал едва 50. После медиите тиражираха слухове, че германецът е проходил, както и че реагира на говор и светлина. Но наскоро адвокатът на семейство Шумахер опроверга последните твърдения. 

Сабине Кем още миналата година предупреди всички медии в Германия, че ще ги „съди до фалит”, ако публикуват папарашки снимки на Михаел или пък купят откраднатия медицински картон на Шумахер. Разследването на кражбата доведе до арести в Швейцария и самоубийството на един от крадците.