45-годишен автолюбител, който въпреки петте присъди в досието си за пореден път бил хванат да шофира без изобщо някога да е имал книжка, влиза в затвора.
Заклетият нарушител е засечен да върти волана на „Рено Меган“ на 25 март в Кошарна. Колата била забелязана от полицай, който тръгнал да провери водача. Неправоспособният обаче дал назад и избягал, като след време помолил свой познат да седне зад волана и да го закара до дома му. Така и станало, но униформеният вече бил видял, че минути по-рано реното е било в ръцете на мъжа без книжка и постановката не минала. Вместо това полицаи отишли в дома на тариката и след справка лъснало, че само в рамките на година той е хващан в опасно шофиране и санкциониран три пъти.
За престъпното си поведение 45-годишният мъж чу 1 година затвор и 500 лева глоба на първа инстанция. След като обжалва присъдата си обаче, той получи благосклонност от съдиите на втора инстанция, които намалиха наказанието му. Те отчетоха, че след последната си присъда за хулиганство, която е изтърпял през 2008 година, той е успял да си намери работа и издържа жена си и четирите им деца. И въпреки общо петте си присъди заслужава наказание под минимално предвиденото от закона - 8 месеца затвор и 300 лева глоба. Решението е окончателно.