Съдийската комисия към БФС си изми предколедно ръчичките в последното си за годината заседание. То беше уж специално, тъй като на него трябваше да се обсъди в детайли съдийството на реферите в мачовете „Черно море“-“Дунав“ и ЦСКА-“Дунав“. Шефът на комисията Петър Петров даже обеща, че ще се излезе с официална позиция.
Ето я и въпросната позиция, изнесена вчера в стил „Работническо дело“ като новина в сайта на БФС /цитатът е дословен и без редакторска намеса/: „На свое редовно заседание СК при БФС анализира представянето на съдиите във всички срещи, изиграни през м.Ноември и м.Декември 2016 година в Първа и Втора Професионална лига. След задълбочен анализ и на базата на докладите на съдийските наблюдатели и поставените незадоволителни оценки на определени съдии, както и за допуснати явни съдийски грешки от тях, които повлияха на крайните резултати на някои от футболните срещи, СК при БФС взе решение да спре съдийските права на същите за неопределено време, съгласно „Правилника за футболното съдийство в България“.
Какво излиза сега? Че „същите“ няма да свирят „неопределено време“. Колко обаче - месец, два, три, четири, до края на първенството? 
Хайде на бас, че Съдийската комисия ще ги остави да отдъхнат добре и в първите дни на март ще ги има предвид за новите наряди. Първенството ще бъде подновено в края на февруари, така че мярката с неопределеното наказание е страхотен коледен подарък за „същите“. 
Да им кажем поне имената, че комисията май се срамува да го направи - Станислав Ставров, Никола Атанасов, Ангел Ангелов, Георги Колев, Валентин Железов, Волен Чинков. Всички те удариха „Дунав“ по най-наглия начин и ощетиха отбора поне с общо 6 точки. Ако я карат все така, техни жертви напролет ще станат и други тимове. 
Остава да следим кога като дата ще ги върнат в играта, за да разберем колко строго и справедливо съди Съдийската комисия.