Шестима доброволци от русенското туристическо дружество „Приста“ ще се включат в акцията по издирването на 40-годишния Тодор Владимиров от Русе, който изчезна във вторник в Стара планина. Това съобщи председателят на дружеството Сашо Попов.
Той обясни, че в момента има спасители, които го издирват, но времето е лошо. По тази причина основната част от акцията ще бъде в събота и в неделя, ако дотогава мъжът не бъде открит. 
„Прогнозата през почивните дни е за по-спокойно време и ще се включат повече хора. Ще се качим и ние, като утре тръгваме от Русе. Познаваме Тодор и искаме да бъдем в помощ на Планинската спасителна служба“, обясни Попов.
Той и останалите петима доброволци са планинари с повече от 20 години опит. Сред тях е и пещернякът Теодор Кисимов, който преди няколко години постави български рекорд, като достигна до сухото дъно на най-дълбоката пещера в света Крубер-Вороня /-2196 метра/ в Абхазия.
По думите на Попов Тодор Владимиров е с опит. Той е бил добре екипиран, с палатка, със спален чувал и с шалте.
„Има голям шанс да е стигнал до горския пояс и да чака да спре бурята. Носел е и храна. Има съвсем реален шанс да оцелее“, обясни Попов.
Преди седем-осем години 40-годишният мъж е изкарал курс по пещерно дело в туристическото дружество „Приста“ - за работа на въже. Попов обясни, че Владимиров не е член на дружеството, ходи сам по планините и си пада по екстремните спортове. Работи като строителен алпинист.