Шофьор на стар „Опел Корса“ паднал с колата в Русенски Лом от скат в края на квартал Долапите, но оцелял. Късмет са имали жена и детето й, които минути преди това 50-годишният Росен Д. оставил при свой приятел.
Инцидентът станал в понеделник около 9.45 часа. Росен взел от училището в квартала съпругата и детето на своя приятел и съименник от детинство Росен Славов и ги закарал при него в жилището им във варовия възел, каза вчера пред „Утро“ баща му Петко Славов, който е и собственик на варницата. След слизането на пътниците шофьорът започнал да маневрира, за да се върне към Долапите, но му прилошало и изпуснал управлението. Опелът се качил на ската и политнал към реката, а след като гумите стъпили на дъното, течението завъртяло задната част на колата и я обърнало в обратна посока.
Едва тогава мъжът зад волана се свестил, видял, че е в реката, отворил с мъка дясната врата и успял да излезе на брега. 
„Чух плискането във водата, излязох от къщи и видях, че Росен е мокър до кръста и влиза при сина ми да се преоблече. После отиде в Русе да съобщи в КАТ за инцидента, но там му съставили акт за несъобразена скорост при извършване на маневра. Той попитал защо го санкционират, но отговорът бил - да не си се обаждал“, каза Петко Славов. 
Пробата на авариралия мъж за алкохол била отрицателна, а и нямало как да не е, защото Росен въобще не пиел.
Това е трети подобен случай в този район около реката, уточни варджията. Преди четири години пиян рибар паднал в Лома с москвич в 1 часа след полунощ, но тогава било още по-плитко и Петко успял да издърпа колата с въже, закачено за зила му.
Уведомени сме за случая, ходихме на оглед, но в момента спасителният отряд е в Хитрино да замерва топлинното поле след взрива на цистерната с пропилен. Щом се върне, ще извикаме водолази да закачат колата и ще я извадим, обясниха директорът на пожарната комисар Димитър Павлов и шефът на общинската антикризисна дирекция Спасимир Димитров.
Дано това да стане по-скоро, защото от валежите нивото на реката ще се покачи и изваждането на колата ще се усложни, допълни Петко Славов.