Договор за безвъзмездно финансиране на стойност 16 860 657 лева по проекта за ремонт на четири централни улици, кея и парка подписа кметът Пламен Стоилов в регионалното министерство. Средствата за мащабния инфраструктурен проект на общината се осигуряват по оперативна програма „Региони в растеж“. 
Нямаме никакви притеснения по отношение на инвестиционната програма на общината, по която Русе има гарантирани 56 млн. лева, каза кметът Стоилов. Той подчерта, че във всички райони, където се прави нова инфраструктура, основният принцип е Русе да си остане зелен град с красиви паркове и градини, които въпреки че се поддържат много трудно, радват русенци.
По проекта е предвидена рехабилитация на четирите улици, които свързват централната градска част с кея - „Райко Даскалов“, „Баба Тонка“, „Църковна независимост“ и „Славянска“, като те ще имат същата визия като „Александровска“. Ще се изгради зона за обществен отдих от района на жп прелеза на Речна гара до ул. „Мостова“ и ще се ремонтира Младежкият парк заедно с пространството покрай реката и розариума.