Безспорно е доказано, че братята Златко и Йордан И. нито са притежавали свине майки, нито са ги отглеждали в посочените от тях две ферми, отсече Апелативният съд във Велико Търново и потвърди условните присъди на младите мъже, които са обвинени в точене на европари. Наказанията обаче могат да се обжалват пред още една инстанция.
Според прокуратурата братята са злоупотребили с еврофондовете и програмата за млади фермери между 2008 и 2010 година, когато проверка на държавен фонд „Земеделие“ показала, че кочините в Кошов са чисти, а от прасетата нямало и следа. 
Всички декларирани животни от двамата са регистрирани на името баща им, а прехвърлянето на собствеността им задължително е следвало да бъде отразено в регистър, посочи съдът на втора инстанция и потвърди присъдите на окръжните магистрати в Русе, които наказаха Златко на 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок и 2000 лева глоба, а брат му Йордан - на 1 година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок и 1500 лева глоба. Всеки от тях ще трябва да плати и по 24 446 лева обезщетение на държавата за източените субсидии.