Местна гражданска инициатива във Ветово стартира от вчера подписка за отстраняването на общинския съветник от ГЕРБ и зам.-председател на общинския съвет Димитър Денев от поста му. Причината за това е ескалиращата война между съветници от ГЕРБ и ДПС с кмета на градчето Георги Георгиев. В тази връзка във вторник бе свикано събрание, на което 94 души с избирателни права, каквото е изискването съгласно Изборния кодекс, взеха решение за подписката. 
Димитър Денев трябва да бъде отзован и отстранен, защото с действията и арогантното си държане на всяко заседание, пречи проблемите на общината да бъдат решавани, смятат от местната гражданска инициатива.
Подписката ще продължи 2 месеца, като след това заедно с протокола от събранието ще бъде изпратена до националното и областното ръководство на ГЕРБ и до областния управител Стефко Бурджиев. 
Липсата на интернет в общината и невъзможността гражданите да се обслужват пък провокира местната гражданска инициатива да проведе акция по набиране на средства, с които да се плати интернетът, за да може администрацията да работи спокойно с гражданите и да приключи успешно финансовата година.