Десетокласникът Стефан Атанасов бе избран да получи ежегодната коледна стипендия на името на офицерски кандидат Антон Петров от Русе, загинал на 27 декември 2003 година при атентата в Кербала. Стипендията се връчва от семейството на рейнджъра винаги на 14 декември – рождения ден на Антон.
Жестът се прави за ученик от Професионалната гимназия по корабостроене в Русе, тъй като Антон Петров е бил неин възпитаник. Връчването на стипендията стана във фоайето на училището, където е направен специален кът в негова памет.
С вълнение и сълзи в очите майка му Иванка Петрова сподели с учениците, че в деня на кратката церемония синът й е трябвало да навърши 39 години, но смъртта го е оставила завинаги на 26.
„Аз се старая да поддържам паметта му жива, защото наистина времето минава и се забравят много неща. И трябва да се помнят нашите герои, които са направили нещо за нашата страна“, сподели Иванка Петрова. 
Директорът Ивелина Георгиева разказа, че първото нещо, което новоприетите ученици научават за гимназията, е именно фактът, че в нея е учил героят от Кербала.