Вече няма и следа от старите, пълни с боклуци и неудобни за търговия складове на Централния общински пазар. На тяхно място бе изградена модерна търговска сграда с 40 магазина, която вчера бе официално открита с прерязване на трикольорната лента от кмета Пламен Стоилов и шефа на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев. По традиция в края на церемонията зам.-кметът Даниела Шилкова плисна менче с вода, а талантливите деца от Общинския детски център за култура и изкуство представиха кратка програма. 
Голямата неизползвана площ ни провокира през 2014 година да направим технически проект, който предвиждаше събарянето на старата сграда и изграждането на нови 40 магазина. Те разполагат с навесни части, където да се разполагат стоки на открито, и ролетна щора на фасадната част, която позволява на търговците вечер да затворят, без да се налага сутринта да редят наново стоката си. Проектът не е скъп - вложили сме собствени средства в размер на 440 000 лева, но предлага идеални условия за търговия, за съхранение на стоките, за избор на клиентите, каза Кунчев. Той увери, че наемните цени не са високи, тъй като тук традиционно хората търсят хубави стоки на ниски цени. Дори има търговци, които след реконструкцията заплащат по-малка наемна цена, защото старите помещения са били неудобни и се е налагало да наемат по няколко магазина, а сега с 1-2 помещения успяват да си покрият нуждите за търговската дейност.  
Шефът на „Общински пазари“  бе категоричен, че това не е последният проект, който дружеството и ръководството на общината са предвидили за обновяване. Всяка година ще се стараем да изграждаме нещо ново на пазарите, да ги модернизираме и облагородяваме, за да можем да отговорим на очакванията на нашите наематели и клиенти, допълни Кунчев.  
Догодина на централния пазар е предвидено да се сменят модулните навесни конструкции на около 30 търговски маси за продажба на плодове и зеленчуци. Има и разработен проект за изграждане на 6 нови магазина по 24 кв.м на пазар „Здравец изток“. За 2018 година вече има разработен технически проект за северозападната част на централния пазар, където съществуват доста стари сгради. Ще спазим традицията и ще продължим поетапно да обновяваме пазарите в Русе, подчерта Кунчев. 
Общината и търговското дружество направихме този коледен подарък към русенци. Ако се върнем 5 години назад, ще си спомним какво представляваха всички общински пазари. Благодарение на работата на Кунчо Кунчев, който изпълнява своята инвестиционна програма всяка година, днес ние имаме все по-модерни и удобни за ползване от наемателите помещения. Много е важно да имаме такова лице на пазарите, защото пазарът на един град дава представа и за стандарта на гражданите, и за това, което самото ръководство на града се опитва да прави, каза кметът Пламен Стоилов.