Рекордните 48 отличия бяха присъдени в тазгодишното, четвърто издание на конкурса на община Русе в сферата на туризма „Дунавски Лимес“. Наградите бяха връчени на церемония в Доходното здание, която завърши с концерт на Миро от бившия дует „Каризма“.
Идеята на конкурса е да се стимулира местният хотелиерски, ресторантьорски и туроператорски бизнес чрез насърчаване на добрите практики, създаване на предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда за утвърждаване на Русе като привлекателна туристическа дестинация. За пръв път тази година бе допуснато и онлайн гласуване на сайта на общината в няколко категории. До вчера следобед там в подреждането за най-добър ресторант печелеше „Ню Хаус“ с 532 гласа, за най-добър бар - „Канто“ /183/, най-добра кафе-сладкарница - „Камелино“ /95/, хотелски ресторант - „Теодора палас“ /133/, заведение за бързо обслужване - „Freestyle Cafe“ /49/.
На церемонията обаче стана ясно, че едва ли някой от туристическия бранш ще се почувства ощетен, тъй като организаторите решиха да връчат награди в рекорден брой категории - 48, над два пъти надхвърлящи миналогодишните 21.